Tuintrends 2021


2021 kan niet zonder de laatste tuintrends, zeker niet wanneer een mooi aangelegde tuin in tijden van pandemie letterlijk onze eigen speeltuin of hideaway wordt. Een periode van lockdown na lockdown dat ons allen in ons kot hield, heeft zeker en vast invloed gehad op de tuintrends van 2021. Lees even mee…

Één met de natuur!

We willen allemaal meer aandacht geven aan de natuur, een leuke wandeling maken, in je tuin genieten van een groen uitzicht onder een mooie bloesemboom. In de tuin anno 2021, maken we dus vooral gebruik van natuurlijke materialen die helemaal één worden met het mooie groen van de bomen en gewassen. Denk maar aan robuust hout met natuurlijke texturen, en going local met Belgische natuursteen. Je tuin een make-over geven, daarbij kan een hakselaar van pas komen om takken, bladeren en tuinafval te versnipperen, wat je wederom kan gebruiken als compost. 

Staycation hideaway

Grenzen die sluiten en gezinnen die er tijdens de schoolvakanties het beste van proberen te maken in eigen land of tuin. Je kent het wel… Het gevolg is dat we van onze tuin een heus pareltje willen maken, kortom een vakantiegevoel op je eigen gazon, inclusief zwembad. Het aantal aanvragen voor zwembaden schoot in 2020 de lucht in. De mindset, we moeten eigenlijk niet naar Spanje voor mooi weer of om lekker aan het zwembad te liggen met een cocktail, zal nog wel even blijven rondhangen, ook in 2021. Een zwembad tot in je tuin krijgen is wel een paar ander mouwen. Een hijskraan is hiervoor een veel gekozen toestel, en ook in te huren op ons platform. Een ander toestel dat hiervoor geschikt is, is een robuuste graafkraan met een 4-sprong ketting.

Moeder natuur bestendig

Niets is wispelturiger dan het Belgische weer, en moeder natuur draait de laatste tijd een beetje door. Met periodes van hitte, droogte, tot erg natte weken en aprilse grillen, of zelfs al sneeuw in oktober… Het is een verhaal van extremen en hier bereiden we ons in 2021 op voor. De trend van het jaar is toch wel het aanleggen van een tuin die de grillen van de natuur aankan.

  • Waterafvoer verbeteren of je tuin ophogen om te voorkomen dat je prachtige tuin veranderd in een moeras
  • Ingebouwde bewateringssystemen om ook de gazons en beplanting van de buren groen te laten zien van jaloezie. Sleuven trekken? Een sleuvengraver is hiervoor je partner in crime.
  • Natuurlijke schaduwen creëren om het hoofd koel te houden tijdens hittegolven
  • Duurzame materialen gebruiken die alle weersomstandigheden aankunnen

Helemaal zen

Nog meer vakantiegevoel, daarvoor gaan we naar Finland, maar niet helemaal. We brengen Finland namelijk naar onze eigen achtertuin met een echte Finse sauna. Ook infraroodcabines, en jacuzzi’s zijn dit jaar helemaal in trek. Tot in de late uurtjes buiten ontspannen? Ook vuurkorven of in steen gemetste vuurplaatsen zijn deze zomer een echte must have.

Een mooie tuin aanleggen, daar hebt je het juiste materiaal en toestellen voor nodig van grondverzet en hijskranen tot hoogtewerkers voor snoeiwerk en tuinbouwmachines zoals een stronkenfrees. Op ons online platform huur je slecht in enkele muisklikken het perfect toestel om van jouw droomtuin een groene realiteit te maken.

Ontdek het aanbod bouwmachines.

Lees ook onze andere blogs: