Elektrische bouwmachines of diesel, that’s the question


Accu of diesel toestellen? Wat is op dit moment de norm, en zal deze in de toekomst razendsnel veranderen of niet? Één ding is zeker, de sector is verdeeld. Velen zijn ervan overtuigd dat voor zwaardere machines zoals voor grondverzet diesel de norm is en blijft. Anderen, zien elektrische bouwmachines de toekomst veroveren, net zoals het voor hoogtewerk al jaren werkt.

Fabrikanten zien diesel nog steeds als een zekere groeimarkt, terwijl diezelfde fabrikanten ook steeds meer op de trein van elektrische toestellen willen springen. Wat is de toekomst van bouwmachines, en waarom kiest de sector vastberaden voor het ene of het andere?

Het milieu en bouwmachines binnenkort hand in hand?

Elektrische toestellen zijn zeker en vast goed voor onze dierbare planeet…? Maar, is dat ook zo? Elektrische toestellen hebben op zich minder uitstoot in vergelijking met hun benzine of diesel vrienden, maar de ecologische voetafdruk van hun productieproces is op dit moment toch minder groen dan je zou denken. Pas na jaren gebruik, zal de impact op het milieu in hun voordeel spelen. Maar, deze toestellen komen pas om de hoek komen kijken, en blijven steeds evolueren, hun toekomst is dus onvoorspelbaar, maar wel veelbelovend.

Ook producenten van diesel toestellen hebben de voorbije jaren niet op hun lauweren gerust. 97 procent, dat is het percentage dat diesel toestellen vandaag de dag minder roet en fijnstof uitstoten dan vijfentwintig jaar geleden. Deze ontwikkeling komt geroepen nu emissievrije zones de nieuwe standaard wordt in veel grote steden. 

elektrische Bouwmachine  - Ook producenten van diesel toestellen hebben de voorbije jaren niet op hun lauweren gerust. 97 procent, dat is het percentage dat diesel toestellen vandaag de dag minder roet en fijnstof uitstoten dan vijfentwintig jaar geleden. Deze ontwikkeling komt geroepen nu emissievrije zones de nieuwe standaard wordt in veel grote steden.

De toekomst van elektrische toestellen

Diesel toestellen zijn op dit moment nog steeds de koploper in de sector, maar dat wil niet zeggen dat producenten van elektrische toestellen niet aan een fixe opmars bezig zijn! Ze blijven ontwikkelen en testen, elektrisch of hybride, waterstof als mogelijk krachtbron, etc. Wat de toekomst omtrent deze toestellen zal geven, valt moeilijk te voorspellen. Want het accutoestel van vandaag, is waarschijnlijk niet dat van morgen.

elektrische Bouwmachine

Jouw voorkeur en keuze vandaag vs. in de toekomst

Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Maar welk soort aandrijving wint vandaag de race? Dat hangt vandaag nog steeds sterk af van waarvoor je het toestel gebruikt en vooral waar. Op dit moment, worden elektrische bouwmachines vooral gebruikt in grote steden of indoor. Voor het zwaardere geschut blijft diesel verdienstelijk verder werken en dat nog voor een hele tijd. Dat is vandaag, op dit moment, maar de toekomst zal toch sterk afhangen van beslissingen in termen van regulatie en beleid en de betekenis van duurzaam ondernemen in de maatschappij, maar ook de evolutie van de toestellen zowel elektrisch, hybride, diesel, benzine, of alle andere nieuwe varianten die de toekomst zal bieden.  

elektrische Bouwmachine

Bij Bullswap zijn we voorstander van innovatie en ontwikkeling, en dat aan beide kanten, elektrische bouwmachines of diesel toestellen. Wij zijn benieuwd naar de toekomst, want fabrikanten blijven hun grenzen verleggen, en de verhuur- en bouwsector kijkt met veel spanning toe vanop de eerste rij. Bullswap heeft tal van toestellen in zijn aanbod, hetzij elektrisch of op fossiele brandstof. Voor elk project zoeken en vinden we voor jou het gepaste toestel, welke aandrijving dan ook.

Lees ook onze andere blogs: