Welk hijstoestel kiezen?

hijstoestel huren

In de bouwsector moet er nu eenmaal veel materiaal verplaatst worden en vaak moet dat materiaal ook de hoogte in. Als je moet monteren op een hoogte of je wilt materialen verplaatsen naar een hogere werkplek, dan kan je best een hijstoestel inschakelen. 

Hoewel een heftoestel soms hetzelfde werk kan verrichten, is hijsen een snellere en effectievere oplossing. Time is money, zoals ze zo graag zeggen – en een hijstoestel gaat je op de meest voordelige manier het gewenste resultaat kunnen bieden. Hijstoestellen komen in alle vormen en maten, dus het is belangrijk om nauwkeurig een keuze te maken tussen de verschillende toestellen. Het Bullswap team helpt je graag met advies en biedt hieronder alvast enkele eenvoudige tips om het perfecte hijstoestel het kiezen.

Het bedienen van een hijstoestel vraagt ervaring en kennis. Vraag steeds instructies of raad als je twijfelt hoe je een machine moet besturen. Sommige van onze toestellen kunnen bovendien alleen maar bediend worden door correct opgeleid personeel. 

Surf naar https://www.bullswap.com/huren/hijsen en start alvast je aanvraag!

Compacte hijskraan

Een compacte hijskraan is geschikt voor kleine en minder zware lasten. Het grote voordeel van een compacte hijskraan is dat deze erg mobiel is. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en kunnen door hun compacte omvang eenvoudig in beperkte ruimte gebruikt worden. Ze worden vaak ingezet voor het monteren van stukken in een binnenruimte, maar ze kunnen natuurlijk ook buiten gebruikt worden. De compacte hijskraan is voorzien van rupsen, waardoor ze alle terrein aankunnen. 

Minikraan

Een minikraan is geschikt voor minder zware lasten te hijsen over een beperkte afstand. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en op te tuigen. Door hun grote gebruiksgemak worden ze vaak gebruikt door metselaars om hun materialen te verplaatsen, vooral als ze aan het werk zijn op tussenvloeren. Eenmaal de kraan op de verdieping is, kan ze gemakkelijk op eigen kracht verplaatst worden. 

Snelmontagekraan

Snelmontagekranen worden vaak gebruikt voor projecten die van middellange duur zijn. Het is een eenvoudige en efficiënte oplossing voor hijsproblemen op een werf. Ze zijn minder mobiel als de kranen die we hier boven besproken hebben, maar hebben een groter bereik en kunnen zwaardere lasten aan. Ze zijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het bouwen van een conciërge woning. Een snelmontagekraan is snel op te stellen en gemakkelijk in gebruik, waardoor ze geschikt zijn voor kleinere projecten.

Opbouw torenkraan

Voor grote projecten kan je kiezen voor een opbouw torenkraan. Let er wel op dat voor een opbouw torenkraan een goede planning vereist is, want ze gaan een beduidende invloed hebben op je budget. Het voordeel van zo een kraan is dat je geen andere kranen nodig zal hebben op je bouwwerf. Het grote bereik en hoog hefvermogen maken ze tot de standaard uitrusting van ieder groot bouwproject. Doordat er slechts één kraan aanwezig is op de bouwwerf, is het aan te raden om een voorman ter beschikking te hebben die een planning opstelt voor het gebruik van de torenkraan. Verschillende arbeidersploegen kunnen dan bij deze voorman een aanvraag indienen voor het gebruik van de kraan voor een specifieke periode. De voorman heeft dan als taak dit te coördineren. Het mag dan misschien wat organisatie vergen, maar een goede planning zal zeker helpen. 

Telescoopkraan

Een telescoopkraan komt in alle formaten. De verschillende modellen zijn geschikt voor een specifieke reikwijdte en een maximale last. Ze zijn mobiel, maar het vergt wel enige tijd om ze op en af te stellen. De keuze van het model van telescoopkraan is van groot belang voor het efficiënt uitvoeren van het werk. Transport van de telescoopkraan kan immers oplopen omdat ze geen gebruik kunnen maken van de snelweg. Een goede planning is dus steeds vereist en het huren van een machine in de omgeving van de bouwwerf is dus steeds aan te raden. Bij Bullswap trachten we steeds de kosten voor onze klanten te beperken en bieden we transport aan tot op de locatie. 

Als men gebruikt maak van hijstoestellen moet men aandacht besteden aan de keuring van de machine en benodigdheden. De keuring van de machine zelf is onze zorg, en veiligheid staat bij Bullswap op de eerste plaats.

Surf naar https://www.bullswap.com/huren/hijsen en start alvast je aanvraag!