8 Redenen om bouwtoestellen te huren

Bouwmachines huren

Herinner je je de eerste keer dat je een bouwmachine kocht? Het was waarschijnlijk een grote investering voor je bedrijf, waar je misschien nog steeds de afbetaling van meedraagt. Indien je zo een aankoop moet budgetteren, wil je natuurlijk ook dat deze machine optimaal benut wordt. Vaak kan het voordeliger zijn om te huren, waardoor je financieel beter uitkomt aan het einde van de rit. Afhankelijk van de duur kan ook leasen interessant zijn.

Bij Bullswap zien we vaak dat machines niet voor hun volledige capaciteit ingezet worden. Deze stilstand kost enorm veel geld. In de meeste gevallen zal huren je als bedrijf tijd en kosten besparen. Wij sommen 8 redenen op waarom bouwmachines huren op lange termijn een geldbesparing voor je bedrijf zal opleveren.

1. Geen langdurige verbintenis

Door het huren van machines kan je ervoor zorgen dat je de apparatuur alleen naar behoefte gebruikt en geld bespaart tijdens projecten waarbij deze machines niet van toepassing zijn. Anderzijds zal bij een aankoop deze machine elke dag aan de bedrijfsportefeuille knabbelen.

Indien je het toestel toch voor langere duur nodig hebt, kan Bullswap je ook helpen met een leasingformule. Bekijk zeker hier onze lease aanbod.

2. Vermijd de aanbetaling

Een aanbetaling kan een moeilijke beslissing zijn en kan een stuk duurder uitkomen dan je verwacht. Indien je machines huurt vooraleer de grote aankoop te realiseren kan je daarenboven nog aftoetsen of deze machine wel zinvol is voor jouw bedrijf en op lange termijn winstgevend zal zijn. Ook het zorgeloos leasen bij Bullswap en KBC kan een interessant alternatief zijn.

3. Weg met onderhouds- en reparatiekosten

Eén van de beste redenen om te huren in plaats van te kopen is het feit dat onderhoudskosten en (on)verwachte reparatiekosten hierdoor vermeden worden. De momenten waarop het machine in onderhoud of herstelling is, kan het dus ook niet gebruikt worden en zal er soms alsnog gehuurd moeten worden. Het personeel moet tevens aan de slag blijven en naderende deadlines moeten behaald worden. 


4. Verspil geen geld aan machines die je niet nodig hebt

Het aankopen van specifiek materiaal voor een speciale job en dan ontdekken dat het uiteindelijk niet datgene is wat je verwacht had, kan vaak als een dure nachtmerrie uitdraaien. Speel dus op veilig en huur deze tools totdat je ervan overtuigd bent dat ze een toegevoegde waarde bieden aan je machinepark.


5. Huren leidt tot meer job mogelijkheden

Door niet enkel machines uit je eigen machinepark te kiezen, maar uit de hele vloot van verhuurbedrijven geeft het je als bedrijf de kans om meer verschillende en uiteenlopende projecten aan te nemen. Huren voor korte termijn zal je als bedrijf de mogelijkheid bieden om net die ene specifieke job ook uit te voeren.


6. Vrijheid om van nieuwe technologie gebruik te maken

Gezien verhuurbedrijven hun vloot blijven optimaliseren en graag uitpakken met nieuwe technologische snufjes geeft dit een unieke kans aan je bedrijf en personeel om deze laatste nieuwe machines uit te testen. Ook toont dit aan potentiële klanten dat ze erop kunnen vertrouwen dat jouw bedrijf steeds op de meest efficiënte en laatste nieuwe manier te werk gaat. Weer een extra trigger om die nieuwe klant te overtuigen om met jouw bedrijf in zee te gaan in plaats van met de concurrent.


7. Transport? Wordt geregeld

Focus on the job in plaats van op het transport. Geef het volledige transport in handen van het verhuurbedrijf en bespaar jezelf nuttige tijd die kan besteed worden aan de projecten.


8. Opslag, ruimte en stalling

Niet alleen de aankoop, onderhoud, reparaties en verzekeringen kosten geld. Ook de opslag en stalling zijn té vaak een sluimerende kost. Niet alleen de infrastructuur, maar ook de tijd om het machine op te bergen zijn weer uren die gespaard kunnen worden indien je voor een huurformule kiest.

Redenen genoeg dus om te huren? Registreer je vandaag en ontdek ons ruim aanbod aan verschillende bouwmachines.