5 vergeten tips om als tuinaannemer je business exponentieel te doen groeien


Focus op bestaande klanten 

Klinkt de 80/20-regel je bekend in de oren? Die regel zegt dat 80% van je jaarlijkse inkomsten uit 20% van je klanten moet komen.
Lijst regelmatig al je klanten op en check of dit eenmalige projecten of terugkerende opdrachten zijn. Veel terugkerende opdrachten? Dan ben je goed bezig. 

Klanten van de eenmalige projecten keren bij je terug door ze in de watten te leggen en regelmatig van je te laten horen. Op maandelijkse basis een nieuwsbrief sturen is alvast een goed idee, maar ook persoonlijk contact helpt om ervoor te zorgen dat deze klanten weer aan je denken om een nieuw werk uit te laten voeren.

Terugkerende klanten kennen ook als voordeel dat je ze stilaan leert kennen, je hun werken beter kan inschatten, en je op die manier een tevreden klant krijgt die ook nog eens zal zorgen voor mond-tot-mond reclame.

Inhuren van machines  

Bij het uitvoeren van je werk komt het vaak voor dat je een hoogtewerker, minigraver, knikmops,… nodig hebt. Hierbij is het belangrijk dat je er zeker van bent dat de machines op tijd geleverd worden, de kwaliteit gegarandeerd is en dat het niet teveel kost.  

Het grote voordeel van ons platform Bullswap is dat wij alles voor jouw huuraanvraag regelen, en jij je volledig op je project kan focussen. Bij ons krijg je onmiddellijk een prijs te zien met een detailoverzicht tussen toestel- en transportkost. Het grote voordeel van Bullswap is dat we samenwerken met meer dan 100 verhuurbedrijven en steeds lokaal voor jou een machine zoeken. En dit allemaal online, waardoor je ook na de kantooruren nog makkelijk een machine aanvraagt. En jij hoeft je nog enkel op je werk te focussen.

Kosten onder controle houden  

Het belangrijkste op het einde van de rit is dat je iets verdient na al dat zware werk in de tuin. Je voert veel projecten uit aan een mooi uurloon, maar je moet ook je kosten onder controle houden. Hier helpen we je graag bij! Download dit Excel-bestand, waarin je voor elk project je kosten makkelijk kan berekenen

Tip: op www.bullswap.com kan je in enkele klikken berekenen wat de huur van een machine gaat kosten (huurprijs & transportkost). Ik hoor je al denken: “yes niet meer bellen of moeten e-mailen naar een verhuurbedrijf voor een offerte!”. Inderdaad, het kan tegenwoordig allemaal online en wanneer het jou past.

Tuinborden 

Niets zo eenvoudig als een bord in de tuin van je klant plaatsen wanneer je aan het werken bent. Hierdoor zien de buren dat er werken aan jou worden toevertrouwd, en is de kans groot dat ze jou ook willen inschakelen. En hier hoef je verder niks voor te doen! Je klanten liggen hierdoor dicht bij elkaar, en dat is natuurlijk heel erg efficiënt. 

Tip: vergeet op je bord zeker je telefoonnummer & e-mailadres niet te vermelden.

Planning 

Een eenvoudige én gratis planningstool is www.trello.com. Hiermee volg je al je projecten en klanten op een simpele manier op. Als je met meerdere personen samenwerkt kan je aangeven wie verantwoordelijk is voor welk project. Kijk zeker naar onderstaand voorbeeld!

Bullswap Tuinaannemers Trello Mockup

Bonustip: positieve beoordelingen!

Om de mond-tot-mond reclame te versterken vraag je je klanten om een beoordeling of ‘review’ te schrijven. Hierin schrijven je klanten welke werken je hebt uitgevoerd en hoe tevreden ze daarover zijn.  Je kan deze reviews laten plaatsen op je website, maar ook op Google.

Krijg je veel goede beoordelingen op Google? Dan kom je hoger terecht in de zoekresultaten van de populaire zoekmachine.

Succes!