Hoe groeien als elektricien: 4 tips die gewoonweg werken

Hoe uw elektrische bedrijf te laten groeien: 4 tips die gewoonweg werken.

Je bent niet alleen elektricien, maar ook ondernemer. Jouw vermogen om diensten te verkopen vertaalt zich namelijk direct in hoeveel je verdient. Je diensten promoten is dus van cruciaal belang, anders gaat een collega-elektricien aan de haal met je projecten.

Als elektricien is netwerken en marketing niet je tweede natuur en daarom maakten we deze basisgids om je te leren hoe je hier het best mee begint.

Persoonlijke relaties uitbouwen

De nummer 1 manier om nieuwe projecten binnen te halen: mond-tot-mond reclame. Tevreden klanten brengen nieuwe klanten aan. Hoe kan je dit in je volgende projecten nog beter aanpakken?

Stel jezelf voor aan alle mensen die je binnen je project ontmoet, ongeacht hun functie, want de relatie die je met hen opbouwt zorgt voor je toekomstige projecten. Misschien huren ze je rechtstreeks in, of verwijzen je door naar vrienden/familie. Neem de tijd om het team en het management waarvoor je werkt te leren kennen. Vraag hoe ze hun koffie het lekkerst vinden, of ze een gezin hebben, voor welke voetbalclub ze supporteren. Creëer een persoonlijke relatie met een gemeenschappelijke basis en een vertrouwd gevoel.

Customer experience

Hoewel we ons in een tijdperk van sociale media-marketing bevinden, is mond-tot-mondreclame nog steeds de beste manier om je bedrijf te laten groeien. En dat verkrijg je door je klanten een ongeëvenaarde service te bieden. Ga all the way voor je klanten en ze delen hun positieve ervaringen met anderen

Vergeet na het uitvoeren van je project niet om contact te houden met je klant. Wat vonden ze van de uitvoering van het project? Wat kan er beter? Bewaar de contactgegevens en laat op regelmatige basis iets van je horen, bijvoorbeeld nieuwsbrief per e-mail of een korting die je hen aanbiedt

Laat zien wat je waard bent

Eén manier om nieuwe klanten in de wacht te slepen is met dure etentjes en exuberante relatiegeschenken. Maar is dit de reden waarom jij dat project waard bent? Jij imponeert je nieuwe klanten liever met de kwaliteit van je werk. Neem je potentiële nieuwe klanten mee naar een recent project waarbij je laat zien wat je daar verwezenlijkt hebt. Verzamel steeds foto’s van je projecten en vraag of je klanten een ‘testimonial‘ of ‘review’ willen neerschrijven, waarbij ze getuigen wat ze van de uitvoering van je werken vonden. Dit zijn zaken waarmee je nieuwe klanten overtuigt van de kwaliteit van jouw werk.

Houd alles nauwgezet bij

Ondertussen leer je heel wat nieuwe contacten kennen. Hoe behandel je iedereen en met wie heb je contact gehad en wanneer? Dit hou je best bij. Dit kan in een goede, ouderwetse spreadsheet (Excel, Google Sheets, …), maar je kan hier ook een marketingtool zoals Hubspot voor gebruiken. Ongeacht wat je gebruikt: werk het regelmatig bij… Dan blijft het overzichtelijk!