Tips voor gevelwerkers: hoe vind je nieuwe potentiële klanten?

Bullswap tips voor gevelwerkers

Stel jezelf de vraag:
wie is je doelgroep?

Marktonderzoek is belangrijk. Probeer zoveel mogelijk te weten te komen wie er nood heeft aan een gevelwerker, maar ook welke andere gevelwerkers er in je buurt werkzaam zijn.

Zijn jouw potentiële klanten mensen die een huis bezitten, bedrijven met een eigen gebouw, of grotere aannemers die met jou als onderaannemer in zee willen gaan? 

Voor particulieren kan het handig zijn om te gaan bekijken welke soort gevels veel voorkomen in je omgeving, zijn er veel oude huizen, of wordt er veel nieuwbouw bijgezet? Dit zijn gegevens die je kan gebruiken om je marketing op af te stemmen. Hoe meer je over je doelgroep weet, hoe beter de service die je kan aanbieden.

Gebruik sociale media in uw voordeel.

Een Facebookpagina van uw bedrijf opent de deuren naar een groot online publiek. Je bent misschien al een expert in het gebruik van sociale media voor persoonlijk gebruik, het delen van selfies en weekendcapriolen, maar het hebben van een Facebook-pagina voor je bedrijf kan massaal vragen stimuleren en nieuwe zakelijke leads genereren.

Een bedrijfspagina is gratis op te zetten en fungeert ook als geweldig hulpmiddel voor het presenteren van het werk en de expertise van uw bedrijf. Het is van cruciaal belang dat u de sterbeoordeling van uw bedrijf op Facebook bouwt – blije klanten aanmoedigen om feedback te geven over uw werk.

Binnen de sociale netwerken zijn er ook forums en groepen om lid te worden – zoals lokale renovatiegroepen en netwerken. Het opbouwen van relaties met klanten en andere stukadoors en gevelwerkers op sociale media kan helpen om uw profiel te verbeteren en kan ertoe leiden dat andere bedrijven u aanbevelen om samen te werken.

Omarm technologie.

Het gebruik van de nieuwste technologie kan helpen bij het genereren van een leads. Studies van Nominet hebben aangetoond dat technisch onderlegde handelaars en degenen die een website actief gebruiken, jaarlijks €16.000 extra omzet draaien! Het is volkomen logisch om de tijd te nemen om een website te maken en deze te laten opvallen tussen uw concurrenten.

Om ervoor te zorgen dat uw website opvalt, neemt u veel afbeeldingen van uw werk op. Zorg ervoor dat de tekst duidelijk is, navigatie op de site eenvoudig is en dat uw contactgegevens gemakkelijk te vinden zijn. Voeg ook links naar uw sociale mediakanalen toe!

Vergeet niet om fysieke stukjes technologie te gebruiken om uw bedrijf onder de aandacht te brengen. In plaats van met mensen te praten om het bedrijf te promoten, investeert u in een tablet om mee te nemen bij het bezoeken van potentiële klanten en voorbeelden te tonen van de recente projecten van uw bedrijf.

Lead platformen

Er zijn tal van online platformen die leads kunnen aanleveren voor uw werkveld. Websites zoals Twizzi, bouwmatch.be laten u toe een profiel aan te maken en contact op te nemen met (vaak) particuliere klanten.

Bekijk ook hoe wij u tijd kunnen besparen met het huren van machines: