Oprichter Farmaline stapt in machineverhuurder Bullswap


De Limburgse start-up Bullswap heeft 750.000 euro kapitaal opgehaald bij een groep investeerders, onder wie Lode Fastre, de oprichter van de online apotheek Farmaline.

Zoals gelezen in De Tijd

Bullswap, opgericht door de jonge ondernemers Jannes Valkeneers, Laurens Opitek en Michiel Vandeweyer, was aanvankelijk bedoeld als een soort Airbnb voor bouwmachines: een platform waarmee eigenaars hun stilstaande machines tijdelijk konden verhuren. ‘We kregen het idee toen we op café over een start-up zaten te brainstormen en door het raam een torenkraan zagen staan’, zegt Valkeneers.

Algoritme

‘We hebben een algoritme ontwikkeld dat op zoek gaat naar de beste verhuurder en de beste prijs, inclusief transport. De huurders zijn vooral kleinere aannemers die weinig tijd en middelen hebben om zich daar zelf mee bezig te houden. In de formule zit ook een schadeverzekering verwerkt.’

Bullswap werd in een eerste fase ondersteund door Start it @KBC, het incubatieprogramma van KBC. Die bank ontwikkelt samen met de start-up nu ook een leasingformule die binnenkort wordt gelanceerd.

https://www.tijd.be/dossier/startups/oprichter-farmaline-stapt-in-machineverhuurder-bullswap/10163138.html