Online marketingtips voor schilderbedrijven.

Bullswap tips voor schilders

Google Ads: adverteer met ‘bel nu’-advertenties.


De klant zoekt online naar jouw schildersbedrijf en krijgt meteen een advertentie met bel-knop te zien. Bel-advertenties kunnen zeer effectief zijn voor schildersbedrijven. Schilderwerk vereist vaak een persoonlijke aanpak en in dat opzicht is het beter als de potentiële klant je rechtstreeks belt om hun project te bespreken. Dit soort advertenties zijn beschikbaar op zowel Facebook als Google AdWords.

Geen kaas gegeten van het plaatsen van online advertenties? Laat je bijstaan door een marketingspecialist!

Google is je vriend: focus op lokale zoekmachineoptimalisatie.

De manier waarop mensen online naar informatie zoeken, is de afgelopen jaren sterk veranderd.

De Gouden Gids is vervangen door zoekmachines zoals Google, Bing en sociale media-netwerken zoals Facebook, Twitter en Instagram. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is dus een belangrijk onderdeel van online marketing.

Het belangrijkste onderdeel van uw online marketingstrategie is in feite lokale SEO. Denk je erover na om te investeren in SEO? Dan is het tijd om te stoppen met denken en te beginnen met doen!

Misschien niet waar je als schilder mee bezig wilt zijn, maar daarom niet minder belangrijk… Ook hier laat je je best bijstaan door een specialist als je er zelf liever niet aan begint.

Ontwerp aangepaste landingspagina’s.

Een landingspagina? Pardon? Wel…
Jouw bezoekers gaan altijd op zoek naar de meest relevante informatie. Stel dat een bezoeker op je website terecht komt na een zoektocht zoals ‘schilders in mijn (regio)’, dan is de kans groot dat ze meer informatie willen over jouw expertise en graag informatie willen zien zoals recente projecten en getuigenissen van klanten. Als deze bezoekers terechtkomen op je website moeten ze nog zoeken naar deze info, maar via Google kan je ze ook leiden naar een landingspagina. Dit kan dan zijn: projecten.jouwwebsite.be of jouwwebsite.be/beoordelingen.

Je kan zo’n landingspagina ook gebruiken voor een speciale promotie, en deze verspreiden via Google advertenties.

Er zijn verschillende redenen om meerdere landingspagina’s te maken:

Je kunt de startpagina van je website niet altijd aanpassen aan specifieke aanbiedingen of services. Stel dat een van uw advertenties gaat over industrieel schilderen. Als geïnteresseerde klanten op die advertentie klikken en naar uw startpagina gaan die links naar al uw andere services bevat, raken ze misschien in de war.

Optimaal zou zijn als een klant op de pagina terechtkomt met de advertentie en alle info die daar specifiek mee te maken heeft.
Als jouw advertentie bijvoorbeeld 20% korting geeft op interieurschilderwerken, dan moet deze advertentie de bezoeker naar een specifieke pagina brengen die details over dat aanbod bevat. Anders worden ze ongeduldig worden en verlaten ze je website.

Landingspagina’s laten ook toe om persoonlijke aanbiedingen te maken. Je stuurt je vaste klanten bijvoorbeeld via een nieuwsbrief naar een landingspagina met een speciaal aanbod voor hun. Andere bezoekers van je website kunnen niet zomaar op deze pagina terechtkomen.

Bekijk hoe wij u tijd kunnen besparen met het huren van machines: