Limburgse start-up Bullswap neemt bouwsector mee naar het digitale tijdperk


De Limburgse start-up Bullswap schakelt een versnelling hoger. Bullswap haalt een eerste kapitaalinjectie van 750.000 euro binnen, waarmee het jonge bedrijf zijn B2B verhuurplatform voor bouwmachines verder kan uitbouwen. De start-up wist zijn core-team het afgelopen half jaar uit te breiden van 3 naar 6 personen en hoopt deze groei de komende maanden te kunnen verderzetten.

Bullswap, het geesteskind van Genkenaren Laurens Opitek, Jannes Valkeneers en Michiel Vandeweyer, begon aanvankelijk als deelplatform voor bouwmachines. Ondertussen groeide de start-up uit tot een volwaardig verhuurplatform, waar meer dan 100 professionele verhuurpartners hun bouwmachines ter beschikking stellen. Bullswap kan ook wel gezien worden als het ‘booking.com van de bouwmachines’. Op één online platform kan de klant communiceren met de machineverhuurder, het geschikte toestel kiezen en de transactie opvolgen.

Kapitaalronde

De Limburgse start-up haalt nu 750.000 euro binnen met een eerste kapitaalronde. Enkele topondernemers zetten hun schouders mee onder het project, waaronder oprichter van Farmaline Lode Fastro en CEO van Profel Wim Vandenbossche. Naast hun financiële inbreng stellen beide doorwinterde ondernemers hun ‘know how’ ook ter beschikking, voor de verdere uitbouw van het verhuurplatform.

Partnership met BDM en KBC Group

Bullswap ging eerder al partnerships aan met de Belgische verzekeringsmaatschappij BDM en KBC Group. BDM verzekert elke transactie op het verhuurplatform. Samen met KBC Group werkt Bullswap aan een plan om met één click lange termijn leasing ook mogelijk te maken. De Limburgse start-up hoopt zijn marktpositie in België de komende maanden te kunnen versterken, om daarna de oversteek naar Nederland te maken.

Bullswap was een jaar geleden te gast in het TVL-programma Starters @ Work. Bekijk de aflevering hier terug.

Artikel verschenen op TVL op 17/09/2019