Het bouwverlof

bouwverlof 2019

The building leave creates extra pressure, projects have been standing still for a long time and there is a great need to have building projects completed before the building leave starts.

Bouwverlof in 2019

Het bouwverlof valt per regio anders en heeft dus geen ‘officiele’ datum. Het verlof valt in Limburg van 15 juli tot en met 2 augustus, en in Leuven valt het dan weer vanaf 8juli tot en met 26 juli. Wat we dus kunnen stellen is dat het bouwverlof ergens tijdens de eerste twee weken van juli begint, en de laatste week van juli en eerste week van augustus eindigt.

Hoe lang duurt het bouwverlof

Het bouwverlof duurt ongeveer drie weken en hierdoor ligt dan ook de hele bouwsector stil. In de regio BHV (Brussel-Halle-Vilvoorde) heeft men zelfs vier weken bouwverlof.

Wettelijk bouwverlof

Het bouwverlof is niet bij wet verplicht. Sluiten vanwege de jaarlijkse bouwvakantie is een regeling en geen wetgeving. Als bouwbedrijf mag je dus van die regeling afwijken. Dit komt bijvoorbeeld voor bij bedrijven die wegenwerken tijdens de zomermaanden uitvoeren omdat het dan rustiger is op de baan.