Verhuurplatform voor bouwmachines tankt 1.4 miljoen voor versnelde uitrol in Benelux

Bullswap landing page

Het online verhuurplatform voor bouwmachines Bullswap voert na een eerdere kapitaalronde van 750 000 euro opnieuw een kapitaalsverhoging door van 1.4 miljoen euro. Hierbij herbevestigen de huidige investerende partijen waaronder Lode Fastré (oprichter van Farmaline) hun vertrouwen. Daarnaast ondersteunen KBC & LRM Bullswap in deze financieringsmix. Bullswap telt op 2 jaar tijd meer dan 6400 klanten verspreid over heel de Benelux waarvan een derde reeds afkomstig uit het buitenland.

Pivot van deelplatform naar professioneel verhuurplatform

De Genkse start-up is gestart als een deelplatform à la Airbnb waarbij het stilstaande machines, zoals minigravers, hoogtewerkers, bulldozers, tussen aannemers onderling verhuurde. De oprichters ondervonden snel dat de kwaliteit en stiptheid van levering nog crucialer waren dan de scherpste prijs. Een verandering van het businessmodel naar een samenwerking met enkel professionele verhuurbedrijven zorgde voor de ommekeer. Vandaag de dag werkt het samen met meer dan 250 lokale verhuurbedrijven verspreid over drie landen om hun klanten te bedienen.
Door het bundelen van de middelgrote verhuurbedrijven (‘local heroes’) hebben we op enkele jaren tijd een platform uitgebouwd dat de strijd kan aangaan met de internationale spelers in de verhuursector. Net zoals zij verhuren wij bijna alles en zijn wij actief in meerdere landen. Het enige verschil is dat wij lokaal inhuren en met bedrijven samenwerken die een ongelooflijk hoge reactiesnelheid en service kunnen bieden. In ruil ontzorgen we onze partners van hun marketingactiviteiten en verhogen we hun bezettingsgraden. De bedoeling is dat het een win-win verhaal blijft voor alle partijen.

Waarom huren bij Bullswap?

Door in het begin zelf manueel tussen beide partijen te zitten hebben we de meest gekke dingen meegemaakt. Dit van klanten die je ‘s nachts opbellen omdat ze vastzitten in hun hoogtewerker tot een gestolen machine. Deze real-life ervaringen hebben ervoor gezorgd dat we de pijnpunten van het verhuurproces in kaart gebracht en verbeterd hebben. We begrijpen dat het de eerste keer onwennig kan zijn om al je machines online in te huren. Echter zijn onze klanten na de eerste transactie overtuigd. Er is bewust gekozen om ons contractueel tussen de huurder en verhuurder te plaatsen. Ongeacht van waar je machine afkomstig is, zal het Bullswap zijn die je de factuur stuurt. Hierboven wordt ook nog eens een machinebreukverzekering afgesloten en blijven wij je eerste aanspreekpunt tijdens de transactie. We merken duidelijk dat klanten ontzorgd willen worden en geen tijd willen verliezen met het zoeken naar een geschikte machine. Tot slot krijgen onze klanten toegang tot een internationaal verhuurnetwerk zonder zich telkens opnieuw te moeten identificeren of prijsafspraken te maken. Time is money.

Groei Bullswap

Vandaag tellen we meer dan 6000 klanten verspreid over heel de Benelux. Dit gaat van kleine dakdekkers, schilders tot grote aannemers (Renotec, Besix, …). Kort samengevat bedrijven die efficiënter en sneller willen huren. Het sterke aan het verhaal is dat we elke stap in het verhuurproces gedigitaliseerd hebben waardoor er intern geen manuele handeling aan te pas komt. Schaalbaarheid is key in ons business model. Naast het huidige achtkoppig core team zal er op korte termijn een verdubbeling van het team komen om nog een betere service aan onze klanten te kunnen bieden.

Sinds onze oprichting zijn we jaarlijks met 250% gegroeid. Dit trachten we de komende vier jaar nog te kunnen aanhouden. Sneller als verwacht is reeds een derde van de omzet afkomstig uit het buitenland wat een positief gevoel geeft voor de toekomst. De afgelopen jaren is er gewerkt aan een ‘machientje’ wat vandaag de dag klaar is om zijn vleugels uit te slaan. De verse middelen zullen integraal dienen voor het opschalen van onze marketingactiviteiten. Momenteel is het model nog lichtjes verlieslatend maar we verwachten binnen de twee jaar een positief resultaat te kunnen realiseren.